mobil pazarlama seo

Günümüz dünyası, iletişime ve teknolojiye bağlı ilerlemektedir. Bu yüzden firmalar mobil etkileşimlerden uzak kalamamaktadır.

Amerikalıların,  hemen hemen dörtte üçünün akıllı telefon sahibi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda mobil dönüşümler masa üstüne kıyasla %64 artmıştır. Bundan dolayı işletmelerin pazarlama kampanyalarını yeni mobil pazarlama gerçeğine adapte etmekten başka çareleri yoktur.

  Etkili ve iyi çalışan pazarlama kampanyalarının SERPleri, trafiği, kullanıcı bağlılığını ve dönüşümleri etkilemesi önemlidir. Bununla birlikte sesli arama, yapay zeka(AI) ve makine öğrenimi de her SEO uzmanının 2018’de dikkat etmesi gereken birkaç önemli alanlardan bazılarıdır.

  Bu yazımızda, mobil pazarlamanın önemiyle birlikte dijital pazarlamacıların ve SEO uzmanlarının, 2018’de mobil pazarlama kampanyalarında kullanabilecekleri genel ipuçlarına değineceğiz.

Mobil Pazarlama Eğilimleri

Akıllı telefonlar ve tabletler hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelirken çoğu işletme, onları pazarlama kampanyalarına entegre etme eğilimini takip ediyor. Salesforce ‘ın 2017 pazarlama raporuna göre pazarlama liderlerinin %68’i pazarlama teknolojisinin bir parçası olarak mobil kampanya yönetim araçlarını kullanıyor.

Müşterilerin akıllı telefonları terk etmeyecekleri çok açık. Aynı zamanda ilerici web uygulamaları olası mobil UI/UX gelişmeleri ve hızlandırılmış sayfa yüklemeleriyle mobil araçlarına daha çok güveneceklerdir.

 Neil PATEL’in açık bir şekilde belirttiği gibi : ‘Mobil sadece geleceğin yolu değildir. Şu anın da yoludur.’’ Bu yüzden mobil pazarlama, 2018’de pazarlamacıların en büyük önceliği olmalıdır.

2018 için Mobil Pazarlama Kontrol listesi

mobil pazarlama2018

  • Sitenizin ve uygulamalarınızın mobil uyumlu olduğundan emin olun.

Firma sahipleri, dijital pazarlamacılar ve SEO uzmanları web sitelerinin ve uygulamaların her türlü mobil araçta sorunsuz şekilde çalıştığından emin olmaları gerekir. Bu da web sitelerinin ve eklentilerinin, mobil uyumlu olması anlamına gelir. Mobil uyumluluk; duyarlı tasarım ve mükemmel yükleme süresi, kusursuz UX/UI ve iyi mobil arama optimizasyonunu içermektedir.

  • Mobil cihazlar için içeriği optimize etme ve kişiselleştirme

İçerik, bir web sitesinin temel yapı taşını oluşturur. Müşterileri etkiler ve memnun eder. Bu yüzden, içerik yalnızca çok büyük bir değer katmamakla kalmamalı, aynı zamanda tüketimi de kolay olmalıdır. Mobil indeks, yüklenmesi yavaş ve gezinmesi zor olan içerik sayfalarının ve sesli arama için mobil içeriğin optimizasyonu anlamına gelmektedir.

  • Lokal optimizasyona öncelik vermek

İşletmeniz mobil cihazlardaki yerel aramalarda görünmüyorsa bir sorununuz var demektir. SEO ödevinizi yapın ve Google My Business girişinizi talep ettiğinizden ve optimizasyonunu sağladığınızdan emin olun.

  • PPC ve SMM kampanyalarınızı mobil cihazlar için ayarlamak

Bir akıllı telefonun ekranında az sayıda organik sonuç yer aldığından, kaynakları ücretli bir arama stratejisi geliştirmek için yatırım yapmak mantıklıdır.

Sonuç olarak;

Mobil pazarlama günümüzde çok önemlidir ve yakın gelecekte önemi giderek artacaktır. Siteniz, eğer mobil kullanıcılar için optimize değil ise rakiplerinize karşı önemli ölçüde bir pazar payı kaybedeceksiniz. Mobil pazarlama ile işinizi kolay bir şekilde büyütebileceğiniz gibi aynı zamanda kolay bir şekilde işinizi de kaybedebilirsiniz, bu dengeyi sağlamak sizi rakiplerinizin bir adım ilerisine taşıyacaktır. Tutus Media işte tam bu sırada size destek olmaya hazır olacaktır.