Exabytes sitesi Geçen senenin SEO istatistiklerini derlemiş ve bir infografik olarak paylaşmış. Faydalı bilgi olması dileğiyle bu verileri sizlerle paylaşıyoruz.

 

1-Google’da en üst sıraya çıkan sayfaların ortalama metin uzunluğu 1,890 kelime

Backlinko tarafından paylaşılan rapora göre daha uzun içeriklerin SERP’lerde daha iyi rank aldığı gözlemlenmiş.Rapora göre, Google sonuçlarının ilk sayfasındaki ortalama içerik uzunluğu 1,890 kelime. Yani sayılı kelimeler SEO’da büyük rol oynuyor. SEMrush’a göre ideal içerik uzunluğu 2000 kelime civarı olmalı.

Tabii ki kalite nicelikten önce gelir. Eğer güzel ve kaliteli içerik (ilginç başlıklar,yaratıcı içerikler,yararlı bilgiler vb.) sağlayabiliyorsanız zaten kelime sayısı doğal olarak artacaktır. Birçok kelimeyle dolu rastgele bir sayfa yerine, arama motoru daha kaliteli içeriği bulur. Kelime sayısı bunun bir yansımasıdır sadece.

 

2-Müşterilerin %80-%90’ı bir şey satın almadan önce kullanıcı yorumunu okuyor. 

 

Bugünlerde bir şey satın almadan önce kullanıcı yorumlarını okumak standart haline geldi. Kullanıcıların %80-%90’ının yaptığı gibi.Er ya da geç bütün kullanıcılar ürün veya hizmet satın alma işlemlerinde kullanıcı yorumlarını okuyacak.

Bu süre içinde online kimliğiniz gittikçe daha kritik bir hal alacak. Online trafik ve müşteri çekmeniz için SEO önemli bir rol oynayacak. SEO olmadan işiniz çok zor olur ve potansiyel müşterileriniz direkt olarak rakip markalara gider.

 

3-Arama sırasında harcanan ortalama süre 60 saniyeden az.

 

Moz’dan Rand Fishkin’in yaptığı araştırmaya göre:”Aratılan sayfanın yüklenmesi ve bir sayfanın seçim süresi ortalama olarak 60 saniyenin altında.”

Bunun sonucu olarak,ilk veya ikinci sırada olan yerinizi korumalısınız ki sizi farketmeleri zor olmasın.

 

4-YouTube en büyük 2. arama motoru.

 

1.5 milyar aylık aktif kullanıcısıyla YouTube, ebeveyni Google’dan sonra gelen en büyük 2.arama motoru.

Ama nedense YouTube arama motoru çok az kullanılır.Bu kadar yüksek kullanıcısıyla birlikte kesinlikle üzerine odaklanılması gereken bir arama motorudur aslında. Doğrusu,bu platformu kullanarak sitenize trafik sağlayabilirsiniz.

 

5-Blogları olan kurumlararası marketer’lar %67 daha fazla liderlik ediyor.

 

Bir iş blogu jenerasyon liderliğinde kullanışlı olabilir.İnside View’e göre blogu olan marketer’lar %67 daha fazla liderlik ediyor. Sadece bu kadar da değil, blog sayesinde takipçileriniz son hareketlerinizden haberdar olabiliyor.

İyi yapıldığı zaman size alanınızda otorite sağlar. İnsanların sizin çalışma kültürünüzü görmesini sağlamış olur ve SEO’nuzu yükseltmiş olursunuz.

Ürünler hakkında değerli bilgi sağlayan bloglar,servisler veya ilişkili sektörler, gerektiği zaman müşterilerin aklında gidilmesi gereken yerler olarak kalacaktır. Buna ek olarak, kullanıcıya ne kadar değerli içerik verirseniz o kadar avantajlı olursunuz.

 

6- Aratılanların %50’si 4 kelime veya daha fazla.

 

Çoğu zaman marketer’lar kendi akıllarındaki anahtar kelime optimizasyonunu yaparlar ve kullanıcıların aslında ne yazdıklarını umursamazlar. Casie Gilette, Ko Marketing’de Online Marketing Direktörü, aratılanların %50’sinin 4 kelime veya daha fazla olduğunu vurgulamıştır.

Müşterilerinizin arama koşullarını bulmak web sitenizi optimize etmekte size fayda sağlayacaktır. Marketer’lara sorgulamaları ve müşterilerinin ne aradığını bulmaları tavsiye edilir.

 

7-Kullanıcıların %40’ı eğer siteniz mobil uyumlu değilse sitenizi atlayacaktır.

 

Mobil uyumlu olmayan siteler kullanıcıları rahatsız eder. Bugünlerin dijital çağında insanların çoğu akıllı telefonlara sahip ve gittikçe online alışveriş artıyor. Örneğin yakınlardaki restoranlar veya ürün araştırmaları gibi araştırmaların hepsi telefonlardan yapılıyor.

Başka bir araştırmaya göre, kullanıcıların %40’ı siteniz mobil uyumlu değilse sitenizi kapatıyor. Başka bir deyişle mobil uyumu sağlamazsanız kullanıcılar büyük oranla mobil uyum sağlayan rakiplerinizi tercih edecektir.

 

8-Domain’lerinde güçlü anahtar kelime kullanmış firmalar aramalarda 1.5 daha üst sıraya yerleşir.

 

Rakiplerinizi saf dışı etmek için, domaininizde güçlü bir anahtar kelime kullanmanız gerekir.Araştırmalarda gösterildiği gibi domainlerinde güçlü anahtar kelime kullanmış firmalar SERP’lerde 1.5 daha üst sıraya yerleşir.

 

9-Google, arama motoru algoritmasını yılda 500-600 kere değiştirir.

 

Google arama motoru algoritmasını ikide bir değiştirir. Bu da demek oluyor ki Google neredeyse her gün arama motoru algoritmasında değişik yapıyor. Arada sırada büyük değişiklikler oluyor Google Panda veya Google Penguin gibi.

Web sitesi SEO’sunu geliştirmek için, marketer’lar Google’ın bu değişikliklerini büyük,küçük demeden takip etmeli ve not almalı. Algoritmayı anlamak site trafiğinde ve SERP sıralamasında faydalı olacaktır.

 

10-Facebook’ta günlük 2 milyarın üzerinde arama yapılıyor.

 

Facebook’un aylık kullanıcısı şu an 2.3 milyar civarında ve giderek artıyor. Ayrıca, Facebook’ta günlük 2 milyardan fazla arama yapılıyor.Bu da Facebook’u sosyal medyada en büyük arama motorları arasına sokuyor.

Diğer arama motorları gibi Facebook’un da kendine özel bir arama algoritması var.Şirketlerin daha iyi bir sıralama elde etmeleri için Facebook sayfalarını güncel tutmaları şiddetle öneriliyor.

 

Umarım istatistikleri faydalı bulmuşsunuzdur.

İstatistiklerin infografik resmi de burada

Must-Know-SEO-Statistics-for-2018