Corana Virüsü ile birlikte dijital ticaretin önemi çok daha fazla arttı. Bütün markalar internet satışlarında mutlaka olmaları gerektiğini iyice öğrendiler. Tüketicilerin daha fazla internet ticaretine yönelmeleri ise çok normal görülüyor. Dijital pazarlamacıların 2030 yıllarında büyük mağazalara ihtiyaç duyulmayacak sözleri daha erken bir tarihe alınmış olabilir. Bugün; “Daha fazla internet ticareti nasıl yapabilirsiniz?” Ya da;” Bu yıl internet üzerinden daha fazla müşteriye nasıl ulaşabilirsiniz?” sorularına cevaplar arayacağız.

mobil hız tutus
2020 Yılında E-Ticarette Hedef Kitlenize Daha Fazla Nasıl Ulaşabilirsiniz? 4

Türkiye ve Avrupa’daki tüketiciler internetten alışverişe daha fazla limit ayırıyor!

Perakende satış bir yana toptan satışın bile artık internetten yapıldığı bir dönemde Türkiye’deki tüketicilerin %72’si herhangi bir alışverişinden önce internette araştırma yapıyor. Bu rakam Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de neredeyse aynı.

Bilhassa özel günlerde alışveriş mobil cihazlar üzerinden çokça yapılıyor. İnternetten alışveriş yapanların 4’te 3’lük kesimi mobilde alışverişlerini tamamlıyorlar. Markaların bu konuda net bir şekilde mobil uyuma ihtiyaçları var. Masaüstü ne kadar orijinal olsa da sitenizin mobil uyumluluğu olmalı. Bununla birlikte Google olmak üzere bütün arama motorlarına da uyumlu olmalı. Görünen o ki internette harcama yapan hedef kitlenizi ulaşılabilir sade bir mobil siteyle karşılamalısınız!

shutterstock 556236001 1
2020 Yılında E-Ticarette Hedef Kitlenize Daha Fazla Nasıl Ulaşabilirsiniz? 5

Daha fazla e-ticaret kazanımı için yapılması gereken 3 önemli nokta!

Geri dönüşleri mutlaka kullanın!

Hedef kitlenizin bir ürünü almadan önceki alışveriş hikâyesini, yolculuğunu mutlaka değerlendirin! Geri dönüşler sadece müşteri üzerinden de olmaz. Sosyal medya reklamlarınızdan, Google Adwords reklamlarınızdan aldığınız verim de önemlidir. Bu geri dönüşe göre reklam harcamanızı planlayabilirsiniz.

Satınalma aşamasında müşterinizin yanında olun!

Evet, müşterinin sadece yanında olmak da yeterli değil. Müşterinin her adımında yanında olun! Hedef kitleniz hakkında Google analizlerini kullanarak bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgiler markanızın müşteriyle doğru zamanlarda iletişim kurmasını sağlayacaktır.

Satın alma yolculuğu basit ya da kolay bir yolculuk değildir. Her türlü karmaşık yollarda müşterilerinize destek olmalısınız. Tüketicinin sizden alışveriş yapmasını teşvik edici yöntemler geliştirerek kazancınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca markanıza yüksek değer sağlayacak tüketicilerle tanışmaya çalışmalısınız.

Hedef kitleniz bir ürünü alırken araştırma yapar işte o sırada markanız deyim yerindeyse zırt pırt karşısına çıkmalı. Bunun için de remarketing reklamları kullanmalısınız! Bu reklamlarda videolu reklamlar da kullanılabilir.

mobil uygulama tutus
2020 Yılında E-Ticarette Hedef Kitlenize Daha Fazla Nasıl Ulaşabilirsiniz? 6

Yeni ve hızlı gündemlere hazır olun!

Gündemimiz Coranavirüs değil mi? Peki markanız ve e-ticaret site tasarımınız bu tür global çalkalanmalara karşı ne kadar hazır? Öngörülemeyen bu tür dönemsel yoğunluklar oluştuğunda talepleri karşılayabilmek için hazırlığınız olmalı!

Bütün bu hazırlıklarla da talepkar bir reklam ve sosyal medya paylaşım metinleri hazırlayın! Hemen harekete geçirici, “Şimdiden her eve girdi bile!” “Düşünme zamanı değil!” gibi sezona ve gündeme göre aktivite sağlayıcı hareketlerde bulunun!

Bütün bunları nasıl yapacağız diye düşünmeye mi başladınız? Dertlenmeyi bırakın! Avrupa’da 360° medya ajansı olarak hizmet veren Tutus Media’ya markanızı teslim edin rahat edin!

Unutmayın Tutus Media ile rahat ettikçe kazanacaksınız da!