Etrafınıza kısaca baktığınızda insanların cep telefonlarından video izlediklerini ya da keyifli bir şekilde canlı yayınları takip ettiklerini görürsünüz. Bilhassa mobil kullanıcıların son zamanlarda daha fazla video ile meşgul oldukları için videolar pazarlama aracı olarak zirvede yer alıyor.

Video pazarlama dendiğinde Youtube’dan bahsetmemek mümkün değil. Dünyanın en büyük video platformu ve pazarlamacısı olan Youtube SEO’nun öncelikli olarak listenizin başında olması gerekir.

Günlük, haftalık ya da aylık videolar yüklüyor olabilirsiniz. Videolarınız görüntülenmez ya da birileri videolarınızdan haberdar olmazsa bu video yüklemelerinizin anlamı olmaz.

Youtube video pazarlama çabalarınızın boşa gitmesine izin vermeyin! İşte Tutus Media’nın Youtube videolarında markanız adına uyguladığı 8 önemli yol.

tutus media youtube

1.Alakalı anahtar kelimeler kullanın!

İster Google ister YouTube SEO olsun, ilk ve en önemli adım anahtar kelimeleri belirlemektir. Videonuzla alakalı potansiyel anahtar kelimelerin bir listesini çıkarmaya başlayın, bu anahtar kelimeler insanların kullanacağı her şeyi videoya yönlendirebilecek herhangi bir şey olabilir.

İkinci adım olarak kişilerin arama yapmak için kullandığı popüler anahtar kelimeleri tanımlamak için YouTube’un otomatik tamamlama özelliği kullanılabilir. Burada SEO için önemli olan uzun kuyruk anahtar kelimeler olmalıdır. Uzun kuyruklar çoğu zaman kısa kuyruklardan daha etkilidir.

2. Başlığı, açıklamayı ve etiketleri optimize edin!

Videolara göz atarken gözünüze çarpan ilk unsur video başlığı değil mi? Video başlığı sadece ilgi çekici olmalı, aynı zamanda hedef anahtar kelimeleri de içermelidir. Aynısı, videonuzu en iyi şekilde nitelendiren video açıklaması ve etiketler için de geçerlidir.

baslik youtube tutus

YouTube video açıklamaları oldukça düşüktür. Pazarlamacılar bu alanın içerik sağladığını ve sıralamayı da etkilediğini anlamıyorlar. Bu kısmı doldurmak için 5000 karakter şansınız vardır. Ancak ilk görüntüde YouTube yalnızca ilk 157 karakteri görüntüler. Bu nedenle, bu alanı akıllıca kullanın, anahtar kelimeler ve uygun harekete geçirici ifadeler ile eşleştirip kullanmalısınız. Bir diğer önemli SEO öğesi de videonuzu kolayca keşfedilebilir yapan alakalı etiketler eklemektir. Buna da dikkat etmelisiniz.

3. İlgi çekici videolar oluşturun!

Sonunda, insanlar videolarınızı izleyecek bunun için videolarınız alanında ilgi çekici olmalı. YouTube’un algoritmasında önemli bir sıralama vardır. Yeni,  ilgi çekici ve bilgilendirici içerik yüklerseniz daha fazla izleyici bulabilirsiniz.

Videolarınız ilgi çekici olursa YouTube’un arama önerileri altında gösterilme şansınız artar ve böylece belli bir kitleyi tutabilirsiniz.

İçeriğe ek olarak, üretim kalitesine de dikkat etmek önemlidir. Örneğin, kötü, renksiz ve ses yönüyle kalitesiz videolar kesinlikle izleyicileri etkilemeyecektir. Bu nedenle, görünümleri artırmak için videonuzun üretim kalitesini arttırma çabalarına yatırım yapın.

youtube tutus media

4. Abonelikleri teşvik edin!

Çok az abonesi ve izleyicisi olan bir YouTube kanalını yönetmek, çoğu zaman bir duvarla konuşmak gibidir. Buna rağmen video yüklemeyi kesinlikle bırakmayın, hedef kitlenize ulaşarak ve kanalınızla iletişim kurmaya çalışın. İnsanlarınızın kanalınıza abone olmalarını teşvik ederek sizin için bütün abonelerinizin çalışmasını sağlayın!

Güçlü bir abone tabanı oluşturmak, YouTube’da üst sıralarda yer alma şansınızı artırır, bir videoyu yüklediğinizde hazır bir topluluk bulursunuz.

Şimdi, insanların abone olmalarını nasıl sağlayacaksınız buna değinelim. İlk önce bunu istemelisiniz ve herkesi harekete geçirmelisiniz. Bu harekete geçirme ifadesini her videonun sonuna eklemek ve video açıklamasına eklemek için farklı deneyimler kazanın. Web sitenize bir widget ekleyerek veya takipçilerinizden Facebook veya Twitter sayfalarınıza abone olmalarını isteyerek YouTube dışındaki abonelikleri de teşvik edebilirsiniz.

abonelik youtube

5. Çekici küçük resimler ekleyin!

YouTube her video yüklediğinizde otomatik olarak küçük resimler oluşturur. Siz de bunları kullanıyorsanız, çok tembelsiniz demektir. Tembel olmayı bırakmalısınız.

Küçük resim, izleyicilerinizin videonuzdan aldığı ilk görsel referanstır; Bu yüzden dikkatlerini çekecek kadar etkileyici olması gerekiyor. Otomatik olarak oluşturulan bir fotoğrafla videonuzu pazarlamanızın yerine neden daha çekici olan özelleştirilmiş küçük resimler kullanmıyorsunuz?

Duygusal bağlantılara vurmak için insan yüzlerinin yakın çekimleri etkili olabilir hatta kliklenmeye değer hale getirmek için uygun miktarda metni göstermek iyi bir fikirdir. Ayrıca, marka logonuzu da ekleyebilirsiniz, ancak sınırlı alan verildiğinde küçük resmi gölgede bırakmadığından emin olun.

küçük resimler

6. Kapalı resim yazısı özelliğini kullanın

YouTube’da video izlerken “CC” ile karşılaşmış olabilirsiniz. CC, önemli bir YouTube SEO aracı olan kapalı başlıklar anlamına gelir.

Kapalı Başlıklar (CC), videonun üst üste binmesi veya kopyalanması anlamına gelir. Videolarda kapalı altyazı kullanmak, daha geniş bir izleyici kitlesine hitap eder ve izleyicilerinizin çevrelerine bakılmaksızın kolayca video izlemelerine olanak tanır. Bu beğeniler, yorumlar, paylaşımlar ve aboneler şeklinde daha yüksek kullanıcı çekmenizi sağlar.

Discovery Digital Networks bu alanda bir çalışma yürütmüş ve kapalı resim yazısı özelliği kullandıktan sonra  toplam yüzde 7,32 izlenmelerde artış görmüştür.

YouTube otomatik resim yazıları oluştururken, arama motorlarının doğru bir şekilde dizine eklemesi için kapalı resim yazıları eklemeyi tercih ettiğinizde SEO sıralamanızı da olumlu etkiler.

kapalı resim tutus

7. Dosyaları uygun şekilde adlandırın!

Bu adımı gözden kaçırmak kolaydır ancak gerçek şu ki, video dosyanızı uygun şekilde adlandırmanız düşündüğünüzden daha önemlidir. “Video_final.mp4” veya “brand_filmFINAL.avi” ile ilerlemek yerine videoyu, video dosyanızın ne hakkında olduğuna dair arama motorlarının bir göstergesi olduğu gibi anahtar kelimeleri içerecek şekilde yeniden adlandırmak önemlidir. Bu şekilde doğru adlandırma ile videonuz arama motorlarında ön sıralarda çıkacaktır.

8. Tutarlı olmak olmazsa olmazdır!

Sıralamanızı geliştirmek ve ilgili bir topluluk oluşturmak için yüklediğiniz videolarda tutarlı olmanız gerekir. Çünkü tutarlılık arama sıralamasını artıran etkileşimi geliştirmenin tek yoludur.

Diğer tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi, YouTube için bir içerik takvimi düzenleyin ve topluluğunuzu düzenli olarak videolarla ödüllendirdiğinizden emin olun.

Video hazırlamanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu zorlu aşamadan geçip bir video hazırlasanız da bu maddeleri uyguladığınız takdirde videonuzun izlenmesi dazla olmayacaktır. Bu optimizasyonu ve Youtube kanalınızı Avrupa’da 360 derece medya ajansı olarak görev yapan Tutus Media’nın profesyonel ekibine teslim ettiğinizde başarı da otomatik olarak gelecektir.

Tutus Media, Avrupa’da medya alanında her noktada yanınızda!

Kaynak: Search Engine Watch

tutus media avrupa