Dünyayı kasıp kavuran Corana Virüsü tüketicileri hızlı bir şekilde e-ticarete yönlendirmiş durumda. Dünyanın en büyük e-ticaret markalarından olan Amazon Pazartesi günü yaptığı açıklamada hızlı şekilde artan talebi karşılamak için Amerika Birleşik Devletleri’nde 100.000 tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak depolama ve dağıtımda çalışacak personel alacağını duyurdu.

shutterstock 1083512990
Corana Virüsün Eticaretteki etkileri! 4

Haliyle gelişen e-ticaretle birlikte personel ihtiyacı saat ücretlerine de yansıyacak. Amazon ABD, Kanada ve Avrupa’daki personelinin saat ücretlerini de arttırmayı planlıyor. Amazon grubu bunun için 350 Milyon Doların üzerinde harcama planlaması yapmış durumda.

Alman Perakende zinciri REWE de Corana sebebiyle personel arıyor!

Koranavirüs krizinden kaynaklanan yüksek talep nedeniyle Rewe marketler zinciri de yeni çalışanlar arıyor. Rewe patronu Lionel Souque Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Geçici işçi olarak çalışmaya ihtiyacınız varsa hemen bize başvurabilirsiniz!” dedi. Grup üniversitelerin kapanmasıyla boşta olan öğrencileri umuyor.

Soque, Rewe Grubunun indirim zinciri Penny’deki yüksek mal talebini karşılayacaklarını da vurguladı. Rewe son birkaç gün içinde mal teslimat sıklığını arttırmıştı. Souque, insanlara yeterince gıda sağlanacağı sözünü de verdi.

shutterstock 556236001
Corana Virüsün Eticaretteki etkileri! 5

E-ticarette yaşlılar da artık hedef kitleniz olabilir!

İnternet ticaretinde markalar; çoğu zaman gençler ve orta yaşlardaki kitleyi hedeflerlerdi. Koranavirüs ile birlikte görülüyor ki artık yaşlıları da hedef kitle içine almak gerekiyor. Çünkü Coranavirüs en fazla yaşlıları etkiliyor. Altmış yaş üstü biri Koranavirüse enfekte olduğunda virüsün öldürürcü yönü görülebiliyor. Bunu bilen yaşlılar da internet üzerinden alışveriş yapmaya başladılar. Sokağa çıkma yasakları, karantinalar ve kişisel dikkate göre e-ticaret genişledikçe genişliyor.

E-ticaret uzmanlarını bile şaşırtan bu hızın şüphesiz ki öngörülemeyen bir virüs yüzünden  olduğunu biliyoruz. Bu tür virüslerin sınırların kaybolduğu dünyada hızlı bir şekilde yayıldığını düşünürsek vakit kaybetmeden e-ticarete geçmek gerekiyor. 2025 yılında büyük mağazalara ihtiyaç olmayacak öngörüleri belki de daha erken bir tarihe çekilmiş olabilir.

selencover
Corana Virüsün Eticaretteki etkileri! 6

Peki e-ticaret sitesi için neler yapmalı?

Yaşlı kesimin de hedef kitlenizde olduğunu düşünürsek güvenilir, basit ve kolay bir e-ticaret siteniz olmalı. Mobil ve Google’a uyumlu bir e-ticaret sitesi her zaman tercih edilir olacaktır. Yaşlı kesimin Facebook’ta sıkça vakit geçirdiğini düşünürsek Facebook reklamlarından hedef kitleye ulaşılabileceği planlanmalı. Haliyle de e-ticaret sitesi de sosyal medyayla bağlantılı olmalı…

Tabii ki sadece bunlar da değil. İyi bir e-ticaret sitesi tasarımı için daha birçok etmenin bir arada olması gerekiyor. Bunun için de Avrupa’da 360° Medya Ajansı olarak hizmet veren Tutus Media birçok markaya ilaç olduğu gibi sizin markanıza da ilaç olabilir. Tutus Media’nın laf değil icraat ürettiğini görmek için daha önce yaptığı web sitelerini buradan inceleyebilirsiniz!

Artık fazla düşünmeye gerek yok! E-ticarette yaya kalmayın! Siz de Coranavirüs ile e-ticareti fırsata çevirin!