Avrupa Türk televizyonlarında reklamlarınızın çıkması hedeflediğiniz kitleye ulaşmanız için oldukça önemli bir tanıtım ve reklam yöntemidir. Özellikle en çok izlenme oranlarına ulaşılan ‘prime time’da reklamlarınızın gösterilmesi için hedefe odaklı reklam planlama stratejileri uygulanmalıdır. Sizler için 2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri hazırladık. ATV Avrupa kanalında reklam planlaması yapmak isteyenler bu stratejilere dikkat etmeli.

ATV Avrupa reklam planlamasında dizi faktörü

‘Dizi ATV’de İzlenir’ sloganıyla yayın yapan ve birçok başarılı dizinin yayınlandığı kanal olan ATV Avrupa kanalında reklam planlaması yapılırken diziler ön plana çıkar. ATV Avrupa’da reklama çıkmanın en etkili olacağı programlar da bu dizilerdir.

ATV Avrupa kanalında 2020 yılı yayın akışında yer alan diziler ve günleri şu şekildedir; Pazartesi; Gençliğim Eyvah, Salı; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Çarşamba; Kuruluş Osman, Perşembe; Bir Zamanlar Çukurova, Cuma; Hercai, Pazar; Maria ile Mustafa

Türkiye ve Avrupa’da en çok izlenen dizilerden olan bu yapımlar prime time’da yayınlanıyor. 2020 ATV Avrupa Reklam Planlaması stratejileri analizimizde yer alıyor;

0x0 gencligim eyvah 4 bolum canli izle gencligim eyvah yeni bolum canli izle 1594046757468
2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri! 6

ATV Avrupa Gençliğim Eyvah reklam planlama stratejisi

ATV Avrupa’da yayınlanan 2020 dizilerinden olan Gençliğim Eyvah, dram ve komediyi iç içe barındıran bir dizi. Genel izleyici kitlesine hitap eden ve ailevi değerleri ön plana çıkaran Gençliği Eyvah’ta kadın, erkek, çocuk ve gençlere yönelik ürünler için reklam planlaması yapılabilir. Öte yandan Gençliğim Eyvah’ta ana karakterlerin kebapçı olması yöresel yemekler yapan, dönerci ve kebapçı gibi işletmelerin reklam planlamasının yapılmasında ideal bir yapımdır.

ATV Avrupa Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz reklam planlama stratejisi

ATV Avrupa’da senelerdir salı günlerinin en çok izlenen programı olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde reklam planlaması yapılırken daha çok erkek izleyiciye yönelik ürünler ön plana çıkarılabilir. Otomobil ve otomobil araç gereçleri üreten firmalar, erkek bakımı ve kozmetik markaları gibi marka ve işletmeler ATV Avrupa reklam planlamasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini tercih edebilir. 

kurulus osman 28
2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri! 7

ATV Avrupa Kuruluş Osman reklam planlama stratejisi

Bir tarih dizisi olan ve ilk bölümünden itibaren büyük bir ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisi de ATV Avrupa reklam planlamasında stratejik dizilerden biridir. Kuruluş Osman her kesimden insanın izlediği bir dizi olsa da çatışma ve savaş sahneleri ile daha çok erkek izleyicilere hitap ediyor. ATV Avrupa reklam planlaması yapılırken erkeklere yönelik markalar, banka ve spor markaları için Kuruluş Osman oldukça isabetli bir tercih olabilir.

ATV Avrupa Bir Zamanlar Çukurova reklam planlama stratejisi

ATV Avrupa’nın uzun soluklu dizilerinden bir diğeri de kültürel özelliklerin ön plana çıktığı Bir Zamanlar Çukurova dizisi. Bir Zamanlar Çukurova genel izleyici kitlesine hitap ederken özellikle orta yaş ve üstü kadın izleyiciler tarafından daha çok ilgi görüyor. ATV Avrupa reklam planlamasında bu faktör göz önünde bulundurularak kadın izleyicilere yönelik markalar ve ürün reklamları perşembe prime time yayını olan Bir Zamanlar Çukurova’da yer alabilir.

hercai
2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri! 8

ATV Avrupa Hercai reklam planlama stratejisi

Sevilen oyuncular Akın Akınözü ve Ebru Şahin’in başrollerde olduğu Hercai dizisinde de hem yöresellik ön planda hem de bir aşk hikayesi anlatılmakta. ATV Avrupa reklam planlaması yapılırken sevilen dizi Hercai’nin  izleyici kitlesi olan gençler ve kadınlar göz önünde bulundurulmalı. Gençlere ve kadınlara yönelik markalar için Hercai, reklam planlamada stratejik yapımlardan biridir. Mardin yöresini anlatan dizide seyahat ve tur şirketleri reklamları da reklam planlamaya dahil edilebilir.

ATV Avrupa Maria ile Mustafa reklam planlama stratejisi

ATV Avrupa’da yayınlanan 2020 yılının en yeni dizilerinden biri olan Maria ile Mustafa yeni bir dizi olmasına rağmen dikkat çekmeyi başardı. ATV Avrupa reklam planlama stratejisi belirlenirken turistik bir bölge olan Kapadokya’da çekilen Maria ile Mustafa turizm ve seyahat firmaları için oldukça uygun bir yapımıdır.

0x0 1600438844617
2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri! 9

ATV Avrupa gündüz kuşağı programlarında reklam planlama

ATV Avrupa gündüz kuşağı programları da en az prime time’da izlenen programlar kadar etkili yapımlardan. Bu sebeple ATV Avrupa reklam planlama stratejileri belirlenirken es geçilemeyecek Müge Anlı İle Tatlı Sert ve Esra Erol’da programları reklam verenler için önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle gündüz kuşağı olduğu için ev kadınları, emekliler gibi izleyici kitlesi bulunan bu programlarda ATV Avrupa reklam planlama stratejileri uygulanmalıdır.

ATV Avrupa Müge Anlı İle Tatlı Sert reklam planlama stratejisi

Ünlü gazeteci ve sunucu Müge Anlı’nın sunduğu program sabah saatlerinde en çok izlenen programlardan biridir. ATV Avrupa reklam stratejisi belirlenirken ev kadınları, emekli ve yaşlılara yönelik markalar, sponsorluk, reklam filmi ve bant reklam gibi türlerle bu programı tercih edebilir. Sağlık, kişisel bakım ve temizlik markaları içinde ATV Avrupa reklam planlamasında Müge Anlı İle Tatlı Sert önemli bir reklam alanıdır.

muge anli canli izle bugunku 16 eylul carsamba atv ve youtube ile muge anli kesintisiz izle
2020 ATV Avrupa Reklam Planlama Stratejileri! 10

ATV Avrupa Esra Erol’da reklam planlama stratejisi

Çok izlenen gündüz kuşağı yayınlarından bir diğeri ise Esra Erol’un sunduğu Esra Erol’da programıdır. Avrupa’da ve Türkiye’de en çok izlenen programlardan olan Esra Erol’da programında,  ATV Avrupa reklam planlama yapılırken ev kadınlarına, orta yaş ve yaşlı kişilerin ihtiyaçlarına yönelik marka ve ürünlere yer verilmelidir. Sağlık, güzellik ve bakım, mutfak araç ve gereçleri, çocuk bakımı ve beslenmesi, konut ve yatırım reklamları gibi çok farklı yelpazelerde ürün ve hizmet veren marka reklamları, bu yayın kuşağında gösterilebilir.

Türkiye ve Avrupa’da en çok izlenen kanallardan biri olan ATV Avrupa’da yer alan dizi ve programlar, hedef kitlenize ulaşmak, Türkiye ve Avrupa’da markanıza değer kazandırmak için oldukça stratejik bir alandır.

ATV Avrupa kanalında 2020 Avrupa reklam planlama, reklam fiyatları ve medya planlama için 7/24 hizmet sunan Tutus Media reklam temsilcisiyle görüşebilir ve fiyatlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.