Gelişen internet sektörüne ayak uydurabilmek için Dijital Pazarlama Planı firmalar için günümüzde oldukça önemlidir. Ürünlerini internet üzerinden pazarlamak isteyen firmalar hızlı şekilde dijital pazarlamaya geçiş yapmaktalar. Fakat çoğu firmanın başarısız olduğu görülüyor. Bu alanda yapılan çalışmalar gelişi güzel yapıldığında beklenen başarı elde edilemez. Dijital Pazarlama Planınız varsa bu yazı tam size göre.

dijital pazarlama planı

Peki, Dijital Planlama nasıl hazırlanır?

Kolay, etkili ve sağlıklı bir dijital pazarlama planı için profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Avrupa’da 360 derece medya ajansı olan Tutus Media firmanız için dijital pazarlama planı hazırlarken hedef kitlenize ve bütçenize göre en ideal planlamayı yapar.

Tutus Media olarak Dijital Pazarlama Planı için attığımız adımlar!

  • Burada ilk husus firmanın hedef kitlesini belirlemektir. Hatta ürün bazlı dijital planlama da yapılarak hedef kitle doğrudan seçilir. Örneğin ürününüz; “Erkeklere mi hitap ediyor bayanlara mı? Gençlere mi hitap ediyor yaşlılara mı? Ya da çocuklara mı hitap ediyor bebeklere mi?” v.b. bu hususlar belirlenir.
  • Az çok bir müşteri kitleniz varsa bu kitlenin üzerine koyarak ilerlemek gerekir. Bunun için de mevcut hedef kitleyi koruyarak nasıl potansiyel müşteri çekilir bunun üzerine çalışıyoruz.
  • Bütçe dijital planlama için önemlidir. Tutus Media profesyonel dijital planlama ekibiyle firmanız için yeterli olacak bir bütçe ortaya koyar.

dijital pazarlama planı 1

  • Son madde olarak firmanız için nasıl bir reklam ve pazarlama stratejisi uygulamamız gerektiği belirlenir. Bu Almanca SEO, SEM, içerik pazarlama, Sosyal Medya Yönetimi, Newsletter, Mobil Pazarlama hatta Adwords reklamları olabilir, Youtube reklamları olabilir. Bütün bu planlamaların hepsi de yapılabileceği gibi markanızın ihtiyaçları doğrultusunda doğru araçları seçerek firmanızın performansını arttırıyoruz.
  • Rakip analizi dijital planlamada Tutus Media’nın üzerine dikkatle çalıştığı diğer bir konudur. Dijital pazarlama sadece belirlenen yoldan ilerlemek anlamına gelmez. Rakipsiz bir ticaret olmadığına göre dijital pazarlama planı yaptığımız firmalar için mutlaka rakip analizi de yapıyoruz. Rakiplerinizin rekabet silahlarını da dijital planımıza dahil ederek firmanızın olumlu ve olumsuz yönlerini belirliyoruz. Atılan planlı adımlarla da firmanızın mevcut durumunu düzeltiyoruz.

Bütün bu noktalarda dijital pazarlama planınız programlı bir şekilde uygulanır. Tutus Media ile geniş çaplı bir plan dâhilinde çalışarak adım adım başarıya ulaşabilirsiniz.