Herkes sosyal medyada! Bu sosyal medya kullanım istatistiklerine göz attığınızda markanız için sosyal medya yönetiminin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz!

Başarılı bir dijital pazarlama stratejisinin bir bileşeni, sosyal medyadaki varlığınızdır.

Sosyal medya pazarlamasının değerini kanıtlamak için sayılara ihtiyacınız varsa doğru yere geldiniz. Şu anda dünya çapında 4.55 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı var, üstelik bu sayı geçen yıla göre %9,9 daha yüksek.

Bu, geçen yıl içinde en az bir sosyal medya hesabına 400 milyon yeni insanın kaydolduğu anlamına geliyor.

Dünya çapında en iyi sosyal ağlar Facebook, YouTube, WhatsApp ve Instagram’dır.

İşletmenizin sosyal medya pazarlamasına ihtiyaç duymasının daha fazla nedenini keşfetmek için okumaya devam edin.

Her Ay Sosyal Medyayı Kaç Kişi Kullanıyor?

2021 itibariyle Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri dünya çapında aktif sosyal medya kullanıcılarının sayısı toplam nüfusun %57,6’sıdır. Bu, dünyanın yarısından fazlasının ayda bir en az bir sosyal medya ağını düzenli olarak kullandığı anlamına gelir.

İlk yedi sosyal ağın aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıolduğunu biliyor musunuz?

Facebook, en çok kullanılan sosyal ağların listesinin başında geliyor, ardından YouTube ve ardından meta verinin geri kalanı  WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger.

Rakamlara daha yakından bakalım.

facebook pixel
2022 Yılında Dijital Pazarlamacılar İçin Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri 4

2021’de Ortalama Aylık Kullanıcı Sayısı

2021’de küresel olarak en iyi 15 sosyal medya uygulamasının aylık kullanıcılarına ilişkin Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri aşağıdadır :

  1. Facebook – 2.89 milyar
  2.  YouTube – 2.29 milyar
  3.  WhatsApp – 2.00 milyar
  4.  Instagram – 1.39 milyar
  5. Facebook Messenger – 1.30 milyar
  6.  WeChat (Weixin) – 1,25 milyar
  7.  TikTok (Douyin) – 1 milyar
  8. Linkedin  – 800 milyon
  9. QQ – 591 milyon
  10. Sina Weibo – 566 milyon
  11.  Telgraf – 550 milyon
  12.  Snapchat – 538 milyon
  13. Kuaishou – 506 milyon
  14. Twitter – 463 milyon
  15.  Pinterest – 454 milyon

* Toplam üye – listelenen aylık aktif kullanıcı sayısı.

Platforma Özgü İstatistikler

2021’in sosyal medya sektörü liderlerinin bu listesine ve en iyi performans Sosyal Medya Kullanım İstatistikleriden bazılarına göz atın.

1. Facebook

Facebook her ay 2,89+ milyar kullanıcıyla bu listenin başında.

2021 için Facebook istatistikleri, birçok bölümün genç nesillere odaklandığı bir hikaye anlatıyor.

Dünya genelinde Facebook kullanıcılarının % 53’ünden fazlası 18-34 yaş grubunda olup, 25-34 yaşındakiler %31,5 ve 18-24 yaşındakiler %22,7’dir. Bu hedef kitleye göre iyi bir reklam planlaması markanız açısından faydalı olacaktır. İşletmeler de Facebook’tan büyük fayda sağlıyor. 200 milyondan fazla işletme , müşterilerine ulaşmak için Facebook’u kullanıyor.

Bütün bu planlamaları Tutus Media olarak profesyonel ekibimiz sektörünüze ve hedef kitlenize uygun şekilde sizin için yapmaktaır.

Ortalama bir Facebook kullanıcısının ayda yaklaşık 12 reklamı tıkladığını biliyor musunuz?

Markanız için daha fazla etkileşim arıyorsanız, kesinlikle Facebook reklam planlamasını denemelisiniz.

shutterstock 293731811
2022 Yılında Dijital Pazarlamacılar İçin Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri 5

2. YouTube

Google lider arama motoru olabilir, ancak YouTube dünya çapında en popüler ikinci arama motoru ve web sitesidir.

İnsanlar YouTube’u izlemeyi bırakamıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde YouTube kullanıcılarının %62’si her gün YouTube’u ziyaret ediyor. Aylık olarak, 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcı, günde 1 milyar saat gibi şaşırtıcı bir şekilde video izliyor.

YouTube içerik oluşturucuları her dakika 500 saatten fazla içerik yüklemekteler. Bu sadece çok fazla içerik değil, aynı zamanda çok sayıda reklam demek…

Reklamverenlerin, YouTube reklamlarının işe yaradığını ve 2,29 milyar YouTube kullanıcısına ulaştığını duymaktan mutlu olacağı şey .

3. Instagram

Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri denildiğinde Instagram artık anını hızlıca paylaşmak isteyen 1 milyardan fazla kullanıcıyı birbirine bağlıyor.

İnsanlar ayrıca Instagram’da işletmelerle etkileşim kurmayı da seviyorlar. Her gün 200 milyondan fazla işletme Instagram kullanıcılarından ziyaret alıyor. Birçok şirketin neden markalarını tanıtmak için Instagram’a yöneldiğini görebilirsiniz. Bu durum Instagramı oldukça benzersiz kılmaya başladı.

Instagram’a göre kullanıcılarının %90’ı bir markayı takip ediyor ve %87’si bir ürün gördüklerinde harekete geçiyor.

Ayrıca ilginç olan, insanların alışveriş yaparken nasıl davrandıklarına dair Instagram istatistikleridir. Örneğin, alışveriş yapanların %70’i bir sonraki satın alma işlemleri için Instagram’a bakıyor ve 130 milyondan fazla Instagram kullanıcısı aylık alışveriş gönderilerine dokunuyor.

Ayrıca, Instagram kullanıcılarının %86’sı bir ürünü paylaşmaya değer olduğu için incelemeye başlarken alışveriş yapanların %50’si Instagram Stories’de bir ürün gördükten sonra bir web sitesini ziyaret ediyor

Gördüğünüz gibi sosyal medya yönetimi için özel bir çalışma takviminiz olması gerekir. Aylık hatta haftalık belki de günlük ya da saatlik ve anlık paylaşım programlaması için vakit kaybetmeden Tutus Media’ya başvurun! Aktif Raporlama hizmetimiz ve 7/24 ulaşılabilir ekibimiz ile sosyal medya yönetiminiz yanınızdayız.