Facebook dünyada en fazla kullanılan sosyal medya mecrası. Aynı zamanda en çok eğlenme amaçlı ziyaret edilen mecra olduğunu da biliyoruz.  Dünyada 2 milyar 271 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Facebook Avrupa’da da haliyle çokça kullanılıyor. Uzmanlara göre hedef kitleye dijital reklamlarla ulaşmanın en kolay yolu da Facebook. Bu yüzden reklam verenler için vazgeçilmez olmuş olacak ki 2018 ikinci çeyreğinde Facebook gelirlerini yüzde 33 arttırarak 13,7 milyar dolar kazanmış.

Tutus Media Facebook Yönetimi

Facebook kazanırken kazandırmasını da çok iyi biliyor. Bilhassa Avrupa’da etnik gruba hitap eden ürünlerin ya da hizmetlerin tanıtımında Avrupa Facebook reklamları markaya fark edilir bir kazanım sağlıyor. Sosyal medya dendiğinde aklımıza ilk gelen konu iletişim olabilir ama bu kazanımları incelediğimizde görüyoruz ki Facebook reklam mecrası olarak da aktif olarak kullanılıyor.

advertise 3619507 960 720

Avrupa’da 360 derece medya ajansı olan Tutus Media sosyal medya uzmanlarıyla en doğru ve en karlı Avrupa Facebook reklamları ile ürünlerinizi hedef kitlenize ulaştırıp markanızın bilinirliğini arttırmada hayli başarılı durumda. Bununla birlikte e-ticaret sitenizin, web sitenizin trafiğini de doğal olarak arttırıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu Facebook sayfanızın beğeni sayısının arttığını da göreceksiniz. Facebook üzerinden müşterilerinizle kuracağınız iletişimi organize edip müşteri memnuniyetinizi doğal olarak yükseltiyor ve de satışlarınızı arttırıyoruz. Peki, Facebook’ta nasıl reklam modelleri uygulayarak bu başarıları yakalıyoruz. Biraz da bu modelleri inceleyelim.

2019’da trend olan Facebook reklam modelleri!

Etkileşim yoluyla reklam:

Sayfa gönderisiyle etkileşim için doğru içerik ve resim seçilmelidir.Bu reklam modeli Facebook sayfanızdan paylaştığınız video, fotoğraf  ve sayfa linkinizin hedef kitlenize ulaşması için kullanılır. Örneğin 1000 beğenisi olan bir sayfanın etkileşimi 40-50 olacak iken bu reklam modeliyle on binlere ulaşılabilir.

Sayfa beğenmeleri:

Facebook sayfanız hedef kitlenize gösterilerek sayfanızın beğenisinin artması sağlanır. Bu sayede ileride reklama çıkmadan etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Uygulama yüklemeleri ve etkileşimleri:

Bu reklam modeli son zamanlarda hayli popülerleşti. Uygulamalarınızın yüklenme sayısını arttırmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulamalarınızın etkileşimini arttırmak için de farklı reklam modeli kullanılabilir.

facebook 3149975 960 720

İnternet sitesine tıklamalar:

İnternet sitenize hedef kitlenizi çekerek trafik arttırmak için kullanılan reklam modelidir. Haliyle karlılığa da doğrudan olum etkisi vardır.

Video görüntülemeleri:

Sosyal medya birkaç yıldır artık videolar üzerinden ilerlemekte. İnsanların okumaktan ziyade video izlemeyi tercih ettiği noktada videolu reklamlarla markanızı daha başarılı yapabilirsiniz. Videonuzun hem erişim sayısını arttırmak hem de görüntülenme sayısını arttırmak için kullanılan Facebook reklam modelidir.

hands 1167617 960 720

Tutus Media en çok kullanılan Facebook reklam modellerinizi yayınlamaya başladıktan sonra reklam yönetici programlarıyla reklam performansınızı sürekli takip ederek kampanyalarınızın düzenlemesini yapar. Hangi reklam modelinin dönüşümü yüksek ise o modelde ilerleyip karlılığınızı arttırır. Siz de Avrupa’da Facebook reklam ağına katılıp reklamlarınızın etkili bir şekilde yayınlanıp yayınlanmadığını test edebilirsiniz. Şeffaf reklam yönetimi ile Tutus Media her zaman yanınızda…