anuga 2019 halal food

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek fuarı Anuga fuarı  bu yıl 5-9 Ekim tarihleri arasında kapılarını Köln’de açacak. Anuga fuarı 2019’da 100. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Stuttgart’ta 1919 yılında düzenlenen ilk fuara bile 200 firmanın katıldığını biliyoruz. Anuga Gıda Fuarı günümüzde oldukça önemli bir noktada duruyor.

Köln  Almanya’nın dördüncü büyük şehri ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin en büyük şehri, nüfusu da 4. 385. 082. 100 Gıda perakende sektörünün 2018’de azaldığı noktada Anuga Fuarı için seçilen özel bir şehir.

Anuga Fuarına katılım nasıl?

Yüzüncü yılı kutlanan Anuga Gıda Fuarına bu yıl 100’den fazla ülkeden yaklaşık 7500 katılımcı bekleniyor. Bu katılımcıların 190’dan fazla ülkeden 165.000’den fazla ticaret ziyaretçisine ürün ve hizmetlerini göstermeleri bekleniyor.

koelnmesse Boulevard

Gıda endüstrisi nasıl gidiyor?

Geçen yılki durgunluğun ardından, Alman gıda endüstrisinin cirosu yılın ilk yarısında yüzde 1,5 oranında artarak 89,5 milyon avroya yükseldi. Satışlar sabit kalmıştı, yükselen fiyatlar büyümeyi sağladı. Bunun nedeni gıda satışlarının daha küçük paketler halinde olması. Artık insanlar daha küçük alsalar da yüksek ödüyorlar.

BVLH ticaret birliğinin Genel Müdürü Franz-Martin Rausch’a göre, yılın ilk yarısında gıda perakendecileri 108,2 milyar avro değerinde mal sattı. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 daha fazlaydı. BVLH, yıl boyunca 221,6 milyar avroluk gelir bekliyor. Bu yüzde 2,2’lik bir artış olur. Ticaret ivme kaybetse bile ticaret istikrarlı seyrediyor.

Almanya’da gıda satışları yurt içi iş satışların yüzde 33’ünü oluşturan ihracattan daha hızlı büyüdü. Büyüme trendinin yılın ikinci yarısında da devam edip etmeyeceği belli değil. 6.191 şirkette 608.533 çalışanı olan sanayi, özellikle tüketicilerin ekonomik gelişme konusunda belirsiz olması nedeniyle iş beklentilerini önemli ölçüde azaltmış durumda.

Hızlı bir şekilde gelişen Avrupa Halal Food Pazarı!

Anuga Helal Pazarı bu yıl da özel standlarıyla fuar alanında bulunuyor.

Dünyada 100’den fazla ülkede yaklaşık 1.5 milyar Müslüman yaşıyor. Bu azımsanacak bir rakam değil. Çünkü dünya nüfusunun dörtte biri civarı Müslüman. Helal Gıda sadece dini hassasiyet için önemli değil, aynı zamanda dünya çapında bir hijyen, kalite ve üretim standardı anlamına da geliyor.

Büyüyen Helal pazarı hakkında fikir edinmek isteyenler ve yalnızca Müslüman tüketicilerin ilgisi için değil herkesin ilgisini çeken ürünleri tanımak için Halal Food Pazarı Anuga’da özel olarak dizayn edilmiş durumda…

Tutus Media’nın hizmet verdiği Avrupa’daki büyük gıda markaları da Anuga 2019 Halal Food Pazarında…

Dondurulmuş gıda ve hazır gıda alanında Avrupa’da söz sahibi olan Kaptanlar Gıda, Buram Bal, Selen Food ve Damak da helal food fuarında yerini almış durumda. Tutus Media’nın Avrupa’da Helal Food dendiğinde ilk akla gelen bu markalar için yaptığı hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

  • Markaya özel farklı dillerde web site tasarımları
  • Almanca Seo, Türkçe Seo, İngilizce Seo hizmetleri
  • Google Adwords Reklam Planlamaları ve Diğer Dijital Reklamlar
  • Avrupa Türk Televizyonlarına reklam planlama, Avrupa medya satın alma ve Avrupa medya planlama hizmetleri
  • Dijital medya planlama hizmetleri
  • Sosyal Medya Yönetimi ve Sosyal Medya Marketing hizmetleri
  • Kurumsal Kimlik Çalışmaları, logo tasarımı v.b. kreatif işler
  • Her türlü reklam filmi çekimi ve prodüksiyon hizmetleri
  • Fotoğraf çekimleri
  • Fuar standları iç görsel tasarımı

Siz de markanızı büyütmek ve marka bilinirliğinizi arttırarak ulusal ve uluslar arası fuarlara gönül rahatlığıyla katılmak istiyorsanız hemen Tutus Media’ya başvurun!

 

Anuga