2021’de en popüler sosyal medya platformları hangileri? 

E-ticaret yapan markaların sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter, Linkedın ve daha fazlası hakkında bilmesi gerekenler burada…

En iyi sosyal medya siteleri son birkaç yılda çok fazla hareket gördü. Bilhassa pandemi döneminde insanlar farklı sosyal medya arayışlarına girdiler ve seçim alanlarını genişlettiler.

Facebook hala baskın şekilde lider olabilir, ancak TikTok herhangi bir sosyal medya platformları içerisinde en hızlı büyüyen platform.

Yalnızca beş yıl önceki lansmanından bu yana çok gelişen TikTok, video tabanlı platform olarak beşinci sırada bulunuyor.

Bu arada Instagram da TiktTok gibi etkileyici bir büyüme kaydetmiş durumda. Instagram en iyi sosyal platformlar içinde dördüncü sırada yer alıyor.

Ortaya çıkan sonuçlara göre; bir kitleye ulaşmak isteyen markalar için sosyal medya platformları artık çok fazla önem arz ediyor. Platformların hepsinin büyüdüğü ve değiştiği görülüyor.

shutterstock 1724843374
2021 Yılı En İyi 10 Sosyal Medya Sitesi ve Platformu 3

Tiktok son iki yıllarda inanılmaz büyüdü!

Facebook bir zamanlar tüm reklamların yapıldığı yerdi, ancak şimdi daha eski bir kullanıcı grubu tarafından tercih ediliyor. Y ve Z kuşağı artık Instagram’a geçmiş durumda ve sayıca hayli fazla olan bu kuşak TikTok’u da tercih etmeye başladı.

İyi bir marka ve ürün ya da hizmet çeşitliğine sahip olabilirsiniz. Sosyal medya platformlarındaki değişiklikleri göz önünde bulundurarak, reklamlarınızı (ve potansiyel olarak reklam harcamalarınızı) nereye planlayacağınızı nasıl seçersiniz?

En iyi hareket, kitleniz için hangi kanalların doğru olduğunu düşünmektir. İlgili sosyal medya sitelerinde varlığınızı test edin ve sonuçlardan hangilerinin markanız için uygun bir strateji olacağına karar verin. tabii bu seçim çok da kolay değildir. Avrupa’da yıllardır 360 derece medya ajansı olarak görev yapan Tutus Media sizin için en uygun sosyal medya platformunu seçebilir. Uzman ekibiyle hedef kitlenize uygun bir sosyal medya yönetimi için bizden ücretsiz analiz raporu isteyebilirsiniz.

shutterstock 1083574463 Kopya
2021 Yılı En İyi 10 Sosyal Medya Sitesi ve Platformu 4

Peki en çok kullanılan sosyal medya platformları hangileri? 

Şimdi en popüler sosyal medya platformlarına göz atacağız : Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, TikTok, Pinterest, Reddit, YouTube ve WhatsApp.

MAU
1Facebook2.7 billion
2YouTube2 billion
3Whatsapp2 billion
4Instagram1.16 billion
5TikTok689 million
6Snapchat433 million
7Reddit430 million
8Pinterest416 million
9Twitter353 million
10LinkedIn310 million