2019 yılı hesaplarını planlamaya başlayacağımız bir ay olan ekim ayını yarıladık. Bugün 2019 yılı sosyal medya trendleri üzerine yaptığımız araştırmamızı sizlerle buluşturuyoruz.

Firmalar tüketicilerin dikkatini çekmek için sosyal medya platformlarını kullanmaya tüm hızıyla devam ediyorlar. Bu kullanıma paralel olarak tanıtımın başarılı olması için belli trendleri takip etmek gerekiyor.

Sosyal medya kime hitap ediyor?

Sosyal medya genciyle yaşlısıyla herkese hitap etse de trendleri gençler belirliyor. Goldman Sachs’ın yaptığı bir araştırmaya göre sosyal medyadan gençler daha fazla alışveriş yapıyor. Bundan dolayı günümüz reklam stratejilerinde genç nesile odaklanmak daha mantıklı görülüyor. Satın almaya çok yatkın olan genç nesil bilhassa Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter gibi platformlarda vakit geçiriyor. Tercih edilen bu platformların 2019 yılında sosyal medya reklam planlaması açısından önemli olduğu aşikar.

shutterstock 758168131

Firmanız için 2018 Sosyal Medya trendlerini mutlaka profesyonel ekiple test edin!

Sosyal medya yönetiminde üç nokta önem arz ediyor. Örneklerle anlatmak gerekirse yeni ürününüzü pazarlama ekipleriyle Almanya’nın ya da Avrupa’nın bütün bölgelerine ulaştıramazsınız. Ama sosyal medya ile belirlediğiniz hedef kitleniz Hambug’un bir köyünde dahi olsa ulaşabilirsiniz.

Sosyal olarak büyümek hem firmanın hem de müşterinin hayat döngüsüne her gün yeni bir değer katar. Bunun için profesyonel yardım almak firmaların atması gereken ilk adımdır. Avrupa’da 360 derece medya ajansı olarak hizmet veren Tutus Media kalıplaşmış görsel ve içeriklerin dışına çıkarak sosyal medya hizmetlerini gerçek adımlarla yapıyor. Eğilimlere, modaya önem vererek markanızın bilinirliğini arttırıyor ve uluslararası bir marka haline gelmesini sağlıyoruz.

Kişisel içerik ve videolar ile müşterilerin ilgi alanına yöneliyoruz!

Bütün sosyal medya kullanıcıları ilgi alanına giren içeriklere tıklarlar. Markalar hedef kitlesinin ilgi alanına yönelik içerikler ve videolar hazırladığında başarı otomatikman artıyor. 2019 sosyal medya trendlerinde en önemli nokta kişisel içerik hazırlayarak hedef kitleye ulaşmaktır. Farklı araştırmalarda ortaya çıkan sonuca göre her dört kişiden üç kişi kendisi ile alakalı olmayan içeriklere hiç bakmadan geçtiği ortaya konulmuştur. Hedef kitleye yönelik kişileştirme, içerik pazarlamasında önemli bir teknik olup sosyal medyada profesyonel bir ekiple güvenli bir şekilde kullanılabilir. Twitter, Instagram, Facebook gibi platformların reklam yönetiminin hızlıca gelişmesiyle birlikte kişiye yönelik içerik ve video oldukça kıymetli bir hale gelmiştir.

Tutus Media sosyal medya ekibi 2019 trendlerine tamamen hakim olup hedef kitlenizi özel hissettirir ve ekibimizin yaptığı paylaşımları müşteri kendisi için hazırlanmış gibi hisseder. Bu kişileştirme ile markanız ya da ürününüz hedefe ulaşmış olur.

shutterstock 1078357280

Hikayesi olan kısa videolar 2019 yılında sosyal medyayı sallayacak!

Yapılan araştırmalar sonucu çıkan sonuçlara göre kısa süreli videolar ciddi şekilde popülerleşmiş durumda. Instagram’da Influencerların hikayesi olan kısa videoları kullandıklarını görüyoruz. Böylece daha geniş bir platformda markanızı tanıtmış oluyorsunuz. Bu tür videolar otantik oldukları için hedef kitleyi doğrudan harekete geçiriyor. Böylece firmalar bir dakikanın altındaki kısa videolarla on binlerce müşteriye ulaşmış oluyorlar. Influencer marketing en iyi şekilde yönetildiğinde başarının geleceği ortada. Bunun için de Avrupa reklam ajansı olarak Tutus Media’dan yararlanabilirsiniz. Çünkü Influencer marketing adeta 2019 yılı için çölde vaha gibi duruyor. Bu trentten hedefi büyük olan her firma yararlanmalıdır. Çünkü, gelecekte kısa videoların uzun videoları tahttan indireceği su geçilmez bir gerçek.

Tutus Media profesyonel ekibiyle; Almanca SEO, Türkçe SEO, İngilizce SEO, Avrupa televizyonlarına reklam planlaması, prodüksiyon hizmetleri, grafik tasarımları ve web sitesi tasarımları yaptığı gibi sosyal medya yönetim hizmetiyle de Avrupa’da 360 derece medya ajansı olarak hizmet vermektedir.

Güvenilir, kontrol edilebilir raporlama sistemiyle şeffaf bir çalışma anlayışına sahip olan Tutus Media’ya siz de başvurun sosyal medyanız size layık bir şekilde yönetilsin.