Yeni bir yıla başlarken yapacaklarınızı doğru bir şekilde planlamanız, hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.  Zorlu bir yıl olan 2020 yılı geride kalırken yeni yıldan beklentiler de arttı. Covid-19 salgını başta olmak üzere birçok olumsuzluğun yaşandığı 2020 yılı sonrasında iyi bir planlama ile yeni yıla başlayın. Planlı ve esnek bir çalışma ile yeni yılda yeni hedefler için adımlarınıza atabilirsiniz. Doğru bir iş planı için sizlere bazı öneriler sunuyoruz.

Performans değerlendirmesi yapın

Yeni yılın iş planlamasına başlamak için öncelikle geçen yıl neler yapıldığını gözden geçirmek faydalı olacaktır. Geçen yılın finansman performansı (ne kadar para kazandığınız ya da kaybettiğiniz) size yeni yıl planlaması için yol gösterici olacaktır. 2020 yılında müşterilerinizle ilişkileriniz, karşılaştığınız sorunlar, değişim ya da gelişim yaşanan durumların tespiti 2021 yılını planlarken dikkat etmeniz gerekenler arasındadır.

bc67c2de c4c5 457b 9089 abdb99c66cb1
2021 Hedeflerinize Doğru Bir Planlamayla Ulaşın! 3

Planlama yaparken esnek davranın

2021 hedeflerinize ulaşmak için başladığınız iş planlamasında esnek olmanız tahmin edilemeyen durumlar için önemlidir. Her şeyi planlamaya kalkmadan, net tarihler üzerinden yapacağınız yıllık iş planı yaşanacak sürpriz durumlarda işinizi kolaylaştıracaktır. Yeni ürün lansmanları, iş ortaklıkları ve anlaşmalarda sürprizlere her zaman hazırlıklı olun. Tekrarlanan programlar, resmi tatiller ve bayramlar gibi tahmin edilen tarihlerle ilgili planlamaları yapmanız ise faydanıza olacaktır.

Müşteri profilinizi belirleyin

Yeni yılda yeni işlere ve yeni müşterilere açık olmanız zaten beklenen bir durumdur. Fakat geçen yıl verilerini gözden geçirerek ideal müşteri profilinizi belirlerseniz, müşterilerinizin davranışlarını tahmin etmeniz de kolaylaşır. İdeal müşterileriniz anlamanız, üretim ve ürün pazarlama stratejilerinizi belirlemenize yardımcı olur. Aynı zamanda hedef kitlenizi iyileştirebilir ve yeni müşteriler de kazanabilirsiniz.

2021 hedeflerinize doğru bir planlamayla ulaşin
2021 Hedeflerinize Doğru Bir Planlamayla Ulaşın! 4

Rakiplerinizin kimler olduğunu araştırın

Ticari rekabet için pazarınızda kimlerin olduğunu bilmeniz önemlidir. Geçen yılda sizinle aynı alanlarda faaliyet gösteren eski ve yeni firmaları tespit edip rekabet ortamına göre planlamanızı yapın. 2021 iş planı yaparken rakiplerinizin ürünleri hakkında bilgi toplamalı, pazarlama stratejilerinde kullandıkları mesajlar öğrenilmelisiniz. Ayrıca ürünlerinizin satış fiyatı tespiti yapılmalıdır. Bu bilgileri kullanarak eksik yanlarınızı tespit edebilir ve planlamanızı buna göre şekillendirebilirsiniz.

Maliyet ve gelir planlaması yapın

Yeni yıl iş planı hazırlarken hedeflediğiniz geliri nasıl elde edebileceğinize yönelik adımları belirleyin. Maliyetler planlamanız da finansal planlama için önemli bir adımdır. Gelir planı ve maliyet planınızın birlikte yapın ve yılsonu tahminlerinizi gözden geçirin

Ürün ve markanızı geliştirmek için ihtiyacınız olan yeni yıl planlamasında Tutus Media olarak etkili stratejilerle yanınızdayız. Avrupa e-ticart sitesi tasarımları, Avrupa Medya Planlama, Almanca SEO ve daha birçok medya işleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.