Google olmadan olmaz diyenlerden misiniz? Hava, su, oksijen kadar hayatımıza giren Google amcamız sesli aramalar için size önemli bir fırsat sunuyor. Google Asistan ile hareket halindeyken, soluk soluğa koşarken bile Google’da arama yapabileceksiniz. Evet, bugün sizlere Google Asistanın kullanım avantajlarından  bahsedeceğiz.

Google Asistanın Türk kullanıcılar için Türkçe dil desteği de vermeye başlamasıyla internet kullanım alışkanlığımızın değişeceği görülüyor. Artık biz de sesli komut sistemiyle Google’da arama yapabileceğiz.

Apple Siri’yi kullanmayan pek yoktur. Kısa süre ya da uzun süre mobil cihazlarımızdan Siri’yi kullandık. Hatta onunla aşk bile yaşayanlar olduğu haberlere konu olmuştur. Evet, Google Asistan, Apple’ın ürünü Siri’den sonra en akıllı asistan olarak görülüyor. Google’dan böyle bir program uzun süredir bekleniyordu.

Google Asistan, kullanıcıları için önemli yenilikler sunuyor. Bilhassa hareketli Google kullanıcıları için bu büyük bir yenilik.

shutterstock 680638039

SEO açısından da bu gelişmenin farklı stratejiler doğuracağı muhakkak. Avrupa’da 360° Medya Ajansı olan Tutus Media bilhassa Almanca SEO stratejisini sesli aramalara göre oluşturmaya başladı bile. Bu konuda size Google Asistana giriş rehberi hazırladık.

Google Asistan öncesi ve Google Asistanın geleceği

Tabii bu sesli aramalar trendi dijital asistanların hızlıca artmasını sağlıyor. Siri, Google Voice Search, Alexa ve daha birçok ses tanıma teknolojisi sesli arama sistemini geliştirdi. Google Asistanın da iyice devreye girmesiyle 2020 yılında dünyada aramaların yarısını sesli aramaya dönüşmesi bekleniyor.

Her ne kadar Avrupa’da çok yaygın olmasa da Amerikalı gençlerin %55’inin günde ikiden fazla sesli arama yaptığını biliyor muydunuz? Amerikalı yetişkinler de gençlerden çok da geri kalmıyorlar. % 41’i günde iki kereden fazla sesli arama kullanıyor.

Siz de firmanızın ve markanızın bu yeni gelişmelere yabancı kalmasını istemiyorsanız Avrupa Medya Ajansı olarak hemen bize başvurabilirsiniz. Şimdi bunun için biz neler yapıyoruz, bunlara değinelim.

shutterstock 401476216

Tutus Media ile Google Asistan

  • Her zaman olduğu gibi muhtemel aramaları tahmin ediyoruz.
  • İçerik yönetimimizi Google Sesli Arama Asistanına göre geliştiriyoruz. Bazı durumlarda özel, yani spesifik içerikler üretiyoruz.
  • Anahtar kelime kullanırken çoklu anahtar kelime kullanmayı geliştiriyoruz.
  • Analiz araçlarının değerlendirmesini üst seviyede yaparak fırsatlardan yararlanıyoruz.
  • Lokal sayfalarınızı da optimize ediyoruz.
  • Doğal diyaloglar araştırılarak konuşma diline göre anahtar kelimeleri tespit ediyoruz.
  • Site hızını ve mobil tasarım hızını arttırıyoruz.
  • Sesli aramalar daha çok soru-cevap şeklinde yapıldığı için soru-cevap tarzı içerikler hazırlıyoruz.
  • Mikro verilerin sürekli çalışır olmasına dikkat ediyoruz.
  • Teknik detayların işlerliğine önem veriyoruz.
  • Raporlarımızı haftalık inceleyip planlarımızı yapıyoruz.

Bu maddelere göre Almanca Yerel SEO’nun önemli olduğu da anlaşılıyor. Google Asistanı Almanca Lokal SEO ile geliştirirseniz bölgenizdeki hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz. Örneğin Almanya’da hazır mutfak imalatı yapan bir firmanız var ve bölgesel müşteri sizin için daha önemliyse bu bölgedeki fırsatları değerlendirmeniz Google Asistan ile çok daha kolaydır.

Bununla birlikte internet bağlantısı ile birlikte yapabileceğiniz her şeyi Google Asistan ile yapabilirsiniz. Yanınızda bir asistan taşımanıza artık gerek yok. Akıllı telefonunuz ve internetiniz varsa şimdi Google Asistana “Neler yapabilirsin?” diye sorabilirsiniz. Aldığınız cevaplar sizi çok şaşırtacak.