Dünyada internet erişimi olmayan yer artık neredeyse yok. Markanızı geliştirmek ve yeni müşteriler bulmak adına internet ortamı sizin için büyük bir şans olabilir. İnternet sayesinde uluslararası dijital pazarlarda bulunan hedef kitlenize, potansiyel müşterilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Uluslararası ticaret neden önemli?

Uluslararası tüketiciler almak istedikleri ürünü internet üzerinden alırken markanın hangi ülkede kurulduğunu bilmiyor ve önemsemiyorlar. Yapılan bir araştırmaya göre Birleşik Krallıkta insanların yüzde 96’sı booking.com’un Hollanda menşei bir şirket olduğunu bilmiyor. Yüzde 90’ı ise bilse de satın alma kararında bir değişiklik olmayacağını bildiriyor.

Bu şekilde uluslararası marka olma sürecinin uzun süreler gerektirildiğini düşünmeyin! Amazon’un sadece 3 yılda Uluslararası SEO ile yeni pazarlara açıldığını biliyor muydunuz?

digital marketing

Bu şirketler de yapsın artık biz küçük bir şirketiz ve bu şekilde büyüyemeyiz diye de düşünebilirsiniz. Unutmayın bu şirketler de online ticaretlerini uluslararası standartlara ulaştırmadan önce küçüktüler. Dünya günden güne birbirine daha çok bağlanıyor ve bu durum da küçük işletmelerin daha eşit şartlarda rekabet edebilmesini sağlıyor.

Peki, markanızı nasıl uluslararası bir marka yapabilir ve hiç bilmediğiniz pazarlarda nasıl başlangıç butonuna basabilirsiniz? Avrupa’da 360 derece medya ajansı olan Tutus Media’nın dijitalde uluslararası büyümeyi 4 adımda nasıl planladığını gelin hep birlikte görelim.

Markanıza uygun fırsatları yakalıyoruz!

  • Ülkelerin taleplerini belirleyip bu talepleri çözümlemeye çalışıyoruz.
  • Talepleri çözümledikten sonra birden fazla ülke seçip harekete geçiyoruz.
  • İlk yapılacak görevleri belirliyoruz.
  • Her ülke için yerel dilde lokalizasyon yapıyoruz. Çünkü internet kullanıcılarının yüzde 72’si internette gezinirken kendi dillerinde yayın yapan sayfalarda vakit geçiriyorlar.
mobil pazarlama2018

Belirlenen pazarlar ilgili detaylı araştırma raporu hazırlıyoruz!

  • Rakiplerin belirlenmesini ve rekabet analizini yapıyoruz.
  • Hedef kitlenizin daha önce markanızla iletişimde olup olmadıklarını araştırıyoruz.
  • Yerel küçük işletmelerle iletişime geçip bilgi alışverişinde bulunuyoruz.
  • Hedef kitlenizin internet alışkanlıklarını inceliyoruz. Bu incelemeyi Google’ın Tüketici Barometresi aracıyla yapıyoruz. Pazardaki dijital trendleri, hedef kitlenin davranışlarını, tüketim alışkanlıklarını detaylı bir şekilde araştırıyoruz.
  • Yeni pazarlara açılmak kolay olmasa da potansiyel müşterilerimizin dünyanın her yerinde olabileceğini düşünüyoruz.  

Belirlenen ülkelerdeki görev açılımlarını ve operasyonları planlıyoruz.

  • Yerel diller için çeviri analizleri ve gereksinimleri belirliyoruz.
  • Ne tür bir ödeme ya da ödemelerin olacağını belirleyip alt yapıyı kuruyoruz. Kullanıcıların yüzde 67’sinin yerel ödeme olmadığı için alışverişten vazgeçtiğini bildiğimiz için ödeme modelini yerelleştiriyoruz.
  • Müşteri hizmetlerinin oluşturulmasını sağlayıp bu hizmeti web sitesiyle uyumlu hale getiriyoruz. Çünkü internet kullanıcılarının yüzde 60’ı müşteri hizmetlerinden memnun olmazsa ya alışverişini iptal ediyor ya da bir daha o markadan alışveriş yapmıyor. Bunu engellemeye çalışıyoruz.
  • Lojistik planlamaları hazırlıyoruz.
ecommerce 2301933 960 720

Performansı düzenli olarak raporlayıp iyileştirme çabalarını sürekli zinde tutuyoruz!

  • Beklentileri net ve doğru belirliyoruz. Çalışmaların uzun vadede karşılık alacak olmasına rağmen markayı tanıtmanın önceliğini biliyoruz. Bunun için de başlangıç haftası dahil olmak üzere sürekli raporlama yapıp raporları tartışıyoruz.

Bütün bu hizmetlerden ayrıcalıklı olarak yararlanmak için siz de Tutus Media ailesine katılabilirsiniz! Tutus Media ile markanız dünyaya açılsın!