Gelişen teknoloji, değişen müşteri profili, tüketim araçları, internet kullanımı gibi kavramlarla hayatımıza giren “dijital pazarlama” artık markaların ya da işletmelerin ön plana çıkmaları, fark yaratmaları, tüketici ile iletişim sağlayabilmeleri için olmazsa olmazları noktasında yer almaktadır.

2018 yılında dijital pazarlama alanı yeni araç ve yeni teknolojilerle çok hızlı bir şekilde gelişti. Bunun için dijital trendleri takip etmek ve ve olabilecekleri ön görüp, rakiplerden önce aksiyon almak gerekiyor. Bu yazımızda Avrupa dijital pazarlama trendleri arasında yer alan, her zaman etkili bir pazarlama aracı olan videoların ve blog yazılarının dijital pazarlamada etkilerini ve nasıl kullanılacakları hakkında ilginç bilgiler sunacağız.

Video ile dijital pazarlama:

İnternetten izleme oranlarının yükseldiğini yıllar önce söyleyen bir kurum var: Washington Post.

Washington Post’a göre internet ortamındaki video kullanım oranları 2020’ye kadar % 80’e ulaşacakmış. Fakat bu araştırmada verilen oranlar 2018 yılında aşılmış durumda. Dikkat süresinin her toplumda azaldığını düşünürsek kısa videoların etkinliği de otomatik olarak her geçen yıl artıyor.

Bu durumu fark eden markalar tanıtımlarında; görülmemiş, tahmin edilemeyen, heyecan verici, ürün ya da hizmetlerini öne çıkaracak, tüketici ile duygusal bağ kuracak videolar hazırlatarak, sosyal mecralarda ve web sitelerinde yayınlamaktalar.

İşletmeler, sosyal mecralarda kaliteli ve iyi kurgulanmış içeriğe sahip videolar paylaşarak müşterilerine karşı marka bilinirliğini arttırabiliyorlar. Üstelik bu ortam uygun reklamlarla hedef kitleye kolayca ulaşabiliyor.

Tutus Media olarak tüm sektör dinamiklerine uygun, hedef kitleye göre çalıştığımız için, profesyonel ekibimizin hazırladığı videolarla bu alanı da markalar için vazgeçilmez bir araç haline getiriyoruz. Bir videonun tıklanma oranını %80 arttırdığını düşünürsek 2019 yılında video ile yapılan pazarlamaların firmalar için büyük geri dönüşümler sağladığı ortadadır.

Bunun için de dönemsel bir takvim ile;

  • Özel günler için; bayram günleri, kurtuluş günleri, kadın günleri, çocuk günleri v.b.
  • Yeni bir ürün tanıtımı için,
  • Marka bilinirliği ve imaj reklamları için, bölgesel SEO videoları hazırlanıp Facebook, Twiter, Youtube, Instagram ve benzeri sosyal mecralarda hem doğal trafik ile hem de reklam alarak paylaşım yapmaktayız.

Öyle ki videolar; içerik yazıları, anahtar kelimelerin kullanıldığı title ve desc yazıları sayesinde de sitenize ya da hesaplarınıza çokça doğal trafik çekecektir.

Blog tanıtımları ile dijital pazarlama:

Video son yıllarda popüler olan bir reklam alanı olsa da web sitelerinizin blogları, geçmişte de önemliydi gelecekte de önemli olacak. Bilhassa video ile süslenen makaleler gelecekte dijital pazarlamaya yön verecek gibi görünüyor.

Bloglar sadece takipçileriniz için firmanızın ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmaktan ibaret bir alan değildir. Özellikle markanın ne istediğini bilen makale yazarları tarafından hazırlanan makaleler firmayı sektöründe otorite yapabilir. Anahtar kelimelerin belli bir programla düzenli olarak işlendiği makaleler SEO’yu özellikle yerel SEO’yu güçlendirir ve daha fazla hedef kitleye ulaşmayı sağlar.

Makale yazarlarınız sektörünüz hakkında bilgilendirici bloglar oluşturduğunda hedef kitlenizin gözünde bir kaynak olarak konumlanırsınız. Bu sayede web sitenizde yayınlanan sayfaların değeri artar ve Google gibi arama motorlarından olumlu bir etki alır. Bunun sonucu olarak;

  • Arama sonuçları sayfalarında artış olur.
  • Yerel SEO yaparak bir nevi Tutus Media’nın yaptığı Almanca SEO ile bölgesel güç kazanırsınız.
  • Aramalarda ön sıralarda çıkarsınız.
  • Ziyaretçi sayınız arttığı gibi paralel olarak cironuz da artar. Anahtar kelime hedefine göre yazılmış bir makale ile yıllar sonra bile para kazanabilirsiniz.

2019 yılı için trend olacak blog yazılarınıza müşterilerinizi kısa yoldan ulaştıracak WordPress eklentilerini en iyi şekilde kullanan Tutus Media ekibi ile trendleri kaçırmayarak, beklentinizden fazlasını kazanırsınız.