Google SEO algoritmaları güncellemeleri ve yeni gelişmeleri ile yine karşınızdayız. Ajans olarak takip ettiğimiz en son SEO gelişmelerini derledik. Hadi birlikte bakalım neler olmuş….

Görseller’deki “Resmi Görüntüle” Butonu Kaldırıldı!

Görsel imaj telif hakları nedeniyle sorunlar yaşayan Google Getty Images ile anlaştıktan sonra görsellerdeki detayı site içinde “resmi görüntüle” butonunu kaldırdı. Yerine siteye bağlantı ekledi. “Git” butonu ile artık resmin orjinalini Google dışında yayıncı sitenin içinden göreceksiniz. Bu Google görsellerden trafik çekmek isteyen site sahipleri için sevindirici bir haber.

seo-guncelleme1

Google, özellikli snippet’ler (rich snippet) için kapsamlı bir kılavuz yayımladı

Google, bu blog yayınında Google, zengin metin belgelerinde öncelikler nelerdir, bu özellikli snippet’lerden elde edebileceğiniz çeşitli kullanıcı arayüzleri ve kolaylıkları ve masaüstü, mobil ve sesli arama sonuçlarıyla nasıl etkileşime girdiğini duyurdu. Google, özellikli snippet’lerin mobil arama ve sesli dijital yardımcılar için önemli olduğunu söylüyor. Google, blogunda aramaları daha yararlı bir format haline getiriyoruz” diyor.

Google, “özellikli snippet’lerle birlikte aramalara karşı olarak düzenli listeleri göstermeye devam edeceklerini” ekledi. “Öne çıkan snippet’ler tek bir bilgi kaynağı olmadığı için sonuçların bir parçası, insanlara çok çeşitli kaynaklardan bilgi veriyorlar” diyor.

Google’ın masaüstünde veya mobil cihazlarda arama yapan kullanıcılara gösterebileceği normal özellikli snippet’lerin ekran görüntülerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz:

featured-snippet-sample

featured-snippet-sample2-768x857

featured-snippet-sample3

featured-snippet-sample-video-clip-491x600

Artık Sorguyu hassaslaştırmak için özellikli snippet etiketlerini de kullanabiliyorsunuz

featured-snippets-tags-800x476

Veya sorunuza birden fazla özellikli snippet kutusu içeren arama sonuçlarında daha fazla seçenek:

multiple-featured-snippets-330x600

Google rich snippet’ler ile ilgili tüm bağlantıların alt sağ köşesinde geri bildirim istiyor. Bu da ortak bir oylama ile sıralama ve doğruluğun artırılması demek. Bunun yanında da manipülasyona açık bir durum.

Site yapınıza uygun snippet’ler ile ilgili optimizasyonları yaparak Google’da daha yukarıda çıkabilmeniz mümkün.

Deneyin!

Yeni bir haber daha! Google videonun doğrudan cevabı oynatacağı bir sistem geliştiriyor.

Bu çok heyecan verici ancak ne kadar başarılı olunacağını şu an kestirebilmek gerçekten zor.

google suggested clip 1492688523

Google da bir sorunuz için sadece cevaba ulaşmak istediğinizi düşünün. Hem de hızlıca ve görüntülü olarak. İşte bu çalışmanın sonucu bu olacak. Ön bilgi olmadan direkt cevabın verilmesi sektörüne göre ne kadar doğru ve sağlıklı olacak yakında göreceğiz.

Google: Yapılandırılmış Veriler Her Sayfaya Özel ve Benzersiz Olmalıdır

Resimdeki şu adamdan iyice gıcık kapmaya başladım 🙂 Kardeşim bu kadar benzersiz sayfalar oluşturmak ne kadar zamanımızı alıyor haberin var mı 🙂

jon mueller google

Kategori ve sayfaya özel yapısal veri kodlaması yapın. Böylece sayfalarınızı ve kategorilerinizi bir birinden daha iyi ayırt edeceğiz diyor.  John Mueller, “Schema.org daki test sonuçlarına güvenin. Buradaki uygunluk sitenizi yukarı taşır” diyor. Bakalım göreceğiz 🙂

Ürünler için Yapısal veri kodlama yapsı
https://developers.google.com/search/docs/data-types/product

Bilgi Grafik Kartı kodlama yapısı
https://developers.google.com/search/docs/guides/enhance-site

Belirli Yerel İşletmeler için kodlama yapısı
https://developers.google.com/search/docs/data-types/local-business

Yemek Tarifleri için kodlama yapısı
https://developers.google.com/search/docs/data-types/recipe

Yeni SEO Sıralama Faktörleri

Google Light House Crome eklentisini sunduktan ve düzenlemenizi bu şekilde yapın duyurusundan sonra;

Meta Viewport ve okunabilir fontların bir sıralam faktörü olup olmadığı konuşuluyor. Bence user experience (kullanıcı deneyimi) mimarisine sahip bir algoritmada bu durum gayet normal. Site sayfalarınızın bir Light House raporunu alarak düzenleme çalışması yapmanızı öneririz.

 

Google Analytics, Yeni ‘Kitleler’ (Audience) Raporunu duyurdu

Google Analytics, bir web sitesinin özel kitlelerini analiz eden yeni bir rapor hazırlıyor. Rapora “Raporlar”ı açıp “Kitle” sekmesini genişletip “Kitleler”i tıklayarak manuel olarak erişebilirsiniz. “YENİ” olarak işaretlenmiş durumda olduğudan kaçırmazsınız 🙂

google audience

Şimdilik bu kadar…

Genişlemesine yorumlanması gereken güncelleme ve yenilikleri diğer makalelerimizde bulabilirsiniz.